Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme selaimen päivittämistä uudempaan versioon.

Akupunktiolla hoidetaan niin aikuisia kuin lapsiakin.Akupunktiolla hoidetaan niin aikuisia kuin lapsiakin.

Mitä voidaan hoitaa?

Kiinalainen lääketiede on vanha yleislääketiede. Maailman Terveysjärjestö WHO on listannut lukuisia sairausnimikkeitä, joita voidaan kiinalaisen lääketieteen menetelmin helpottaa. Tässä niistä muutamia:

Erilaiset kiputilat, migreeni, kolmoishermosärky, iho-ongelmat, ruuansulatushäiriöt ja vatsavaivat, stressi, niska-, hartia- ja selkävaivat, unettomuus ja masennus, allergiat, hengityselinten sairaudet, kuukautisiin ja vaihdevuosiin liittyvät ongelmat, verenkiertoon liittyvät vaivat,  reuma ja niin edelleen.

Akupunktiota voidaan käyttää tukihoitona länsimaisen lääketieteen hoidon rinnalla. Yhdysvaltain armeija esimerkiksi käyttää akupunktiota PTSD:n eli traumaperäisen stressioireyhtymän hoitoon. Saadaanpa akupunktiolla vauhditettua synnytyksiäkin.

Euroopassa ensimmäisen akupunktioaiheisen artikkelin kirjoitti matemaatikko ja lääkäri Girolamo Cardano 1500-luvulla, myös hollantilaiset ja ranskalaiset kauppiaat ja lähetystyöntekijät toivat Eurooppaan tietoa neulojen käytöstä hoitotyössä.  Suomeen akupunktio tuli 1970-luvulla..

 

Käy katsomassa Facebook-sivuani: Kiinalainen lääketiede ja akupunktio Ann Rose

 Nyt myös mikroneulaus! Lisätietoja löydät sivuston kohdalta Kauneus ja akupunktio