Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme selaimen päivittämistä uudempaan versioon.

Hoidan kiinalaisen lääketieteen keinoin myös lapsia. (kuvassa olen yhdessä nuorimmaiseni kanssa).Hoidan kiinalaisen lääketieteen keinoin myös lapsia. (kuvassa olen yhdessä nuorimmaiseni kanssa).

 

 Ann Rose

Olen kiinalaisen lääketieteen ammattilainen ja akupunkturisti. Kolmivuotisten opintojen plus kliinisen harjoittelun lisäksi käyn säännöllisesti FinnAcu ry:n  (Suomen kiinalaisen lääketieteen yhdistys) järjestämillä täydentävillä ja ammattitaitoa lisäävillä kursseilla. Käyn säännöllisesti jatkokoulutuksissa myös ulkomailla.  Olen myös koulutettu hieroja (erikoisammattitutkinnon osiona nivelten liikkuvuuden edistäminen), lisäksi olen suorittanut lääketieteen perusopintoja (ja näitä jatkan).

Alla muutamia seminaareja, joilla olen käynyt:

Tammikuussa 2018 osallistuin Lontoossa järjestettyyn kaksipäiväiseen japanilaisen Kiiko Matsumoto -style -koulutukseen. Opettajana toimi Andy Harrop. (hän kävi Suomessa myös syksyll 2019, jolloin tulkkasin hänen kurssinsa suomalaisakupunkturistille. Pyrimme saamaan hänet tänne vielä useamman kerran jatko-opintoja opettamaan).

Maaliskuussa 2018 kävin  kosmeettisen akupunktion jatkokoulutuksen AcuRegen Academy:ssä Lontoossa (kauneusakupunktion perusteet opiskelin jo vuonna 2013). Koulutukseen sisältyi myös mikroneulaus (advanced medical microneedling).Japanilaiset ovat kehittäneet kiinalaista lääketiedettä modernimpaan suuntaan, silti lujasti klassikoihin pohjautuen. Japanilaiset ovat kehittäneet kiinalaista lääketiedettä modernimpaan suuntaan, silti lujasti klassikoihin pohjautuen.

Keväällä 2017 osallistuin ruotsalaisen Kajsa Landgrenin korva-akupunktiokurssille, kertaamaan aiemmin oppimaani. Landgren työskentelee Lundin yliopistossa ja hän on väitellyt terveystieteen tohtoriksi lasten koliikkivaivojen hoidosta akupunktiolla.

Keväällä 2016 osallistuin Yair Maimonin extrameridiaani-seminaariin, jolla käsiteltiin muun muassa neurologisten vaivojen hoitoa akupunktiolla. Syksyllä osallistuin Tukholmassa lääkärin ja kiinalaisen lääketieteen asiantuntijan Hamid Montakabin univaikeuksia ja nukkumista sekä mielen rauhoittamista käsittelevään seminaariin. Sveitsissä asuva Hamid Montakab on sekä lääkäri että kiinalaisen lääketieteen asiantuntija. Sveitsissä asuva Hamid Montakab on sekä lääkäri että kiinalaisen lääketieteen asiantuntija.

Kesäkuussa 2015 kävin Yair Maimonin kolmipäiväisessä syöpäpotilaiden tukihoitoa koskevassa koulutuksessa, joka sattumoisin järjestettiin Hollolan Messilässä. Maimon on erikoistunut syöpää sairastavien hoitoon ja hän työskentelee israelilaisessa syöpäsairaalassa sen, mitä eri puolille maailmaa vieviltä koulutuksiltaan ja luennoiltaan ehtii. Ohessa Etelä-Suomen Sanomien aiheesta kirjoittama lehtijuttu.

 

Etelä-Suomen Sanomat haastatteli Hollolassa vieraillutta Yair Maimonia kesäkuussa 2015.Etelä-Suomen Sanomat haastatteli Hollolassa vieraillutta Yair Maimonia kesäkuussa 2015.

 

Yair Maimon työskentelee Sheba Medical Centerissä Israelissa. Tämä kuva oli ESS:n kannessa.Yair Maimon työskentelee Sheba Medical Centerissä Israelissa. Tämä kuva oli ESS:n kannessa.

Ryhmäkuvassa Yair Maimon ja kurssin osallistujat Messilän vihreissä maisemissa.Ryhmäkuvassa Yair Maimon ja kurssin osallistujat Messilän vihreissä maisemissa.

 

 

 

Toukokuussa 2015 osallistuin Saksassa viikon kestäneeseen TCM Kongress Rothenburgiin, jossa kokoontui peräti 1 200 kiinalaisen lääketieteen ammattilaista 47 eri maasta. Seminaarien aiheet käsittelivät lääketieteen eri aloja. Itse osallistuin mm. Lillian Pearl Bridgesin, CT Holmanin, Deirdre Courtneyn sekä Radha Thambirajahin kursseille. Osallistuin myös FinnAcun ja SKILL:in hallituksen jäsenenä Pohjoismaisten liittojen yhteistyökokoukseen.

Yhdysvalloista kotoisin oleva CT Holman luennoi TCM Kongress Rothenburgissa. Kuvassa hän hoitaa tanskalaismiestä, joka oli loukannut selkänsä.Yhdysvalloista kotoisin oleva CT Holman luennoi TCM Kongress Rothenburgissa. Kuvassa hän hoitaa tanskalaismiestä, joka oli loukannut selkänsä.Olen käynyt PKL:n harjoittajille tarkoitetun kosmeettisen akupunktuurin koulutuksen, jonka opettajana oli Lontoossa toimivan kiinalaisen lääketieteen opiston vanhempi luennoitsija Amanda Shayle. Hän on myös brittiläisen The Acupuncture Societyn varapuheenjohtaja ja Acupuncture Fertility Network ja London Acupuncture Childbirth Teamin jäsen (he ovat tutkineet ja hoitaneet hedelmällisyyteen ja raskauteen liittyviä asioita.).

Tulineulakurssin kävin keväällä 2015.

NEUROLOGIA JA MASENNUS

Kävin lokakuussa 2014 FinnASuzanne Robidoux Helsingissä.Suzanne Robidoux Helsingissä.cun järjestämän ja kiinalaisen lääketieteen ammattilaisille tarkoitetun päänahka-akupunktuurin koulutuksen, jossa opetuksesta vastasi Kiinassa asuva, Nanjingin yliopistosta valmistunut ja siellä neurologisia sairauksia hoitava Suzanne Robidoux.

Selvitimme luennoilla ja käytännön harjoituksin päänahka-akupunktion käyttöä neurologisten ja psykosomaattisten sairauksien hoidossa. Menetelmällä hoidetaan hyvin tuloksin esimerkiksi erilaisten halvausten jälkitiloja, MS-potilaita, fibromyalgiasta, Meniéren taudista, Parkinsonin taudista, ADHD:stä sekä erilaisista  levottomuus- ja masennusoireista kärsiviä potilaita.

Kanadalaissyntyinen Robidoux tutkii Pekingin Xi Yuan -sairaalan, Guang An Menin sairaalan sekä kanadalaisten länsimaalaisten sairaaloiden kanssa keuhkosyöpäpotilaiden kemoterapian jälkeistä hoitoa kiinalaisella lääketieteellä.

Miguel Rodriguez Wadman on toiminut akupunkturistina ja sittemmin myös kiinalaisen lääketieteen opettajana yli 40 vuotta. Rodriguez Wadman järjestää alan ammattilaisille opintomatkoja Kiinaan, aiheina mm. pulssidiagnostiikka. Kävin hänen luennoillaan Tukholmassa keväällä 2015. Erinomainen opettaja!Miguel Rodriguez Wadman on toiminut akupunkturistina ja sittemmin myös kiinalaisen lääketieteen opettajana yli 40 vuotta. Rodriguez Wadman järjestää alan ammattilaisille opintomatkoja Kiinaan, aiheina mm. pulssidiagnostiikka. Kävin hänen luennoillaan Tukholmassa keväällä 2015. Erinomainen opettaja!

HEDELMÄLLISYYS JA SEKSUAALISUUS

Huhtikuussa 2014 kävin FinnAcu ry:n järjestämän täydennyskoulutuskurssin, jonka kouluttajana toimi kansainvälisenä luennoitsijana kunnostautunut akupunkturisti Jani White. Hän on syventynyt tutkimaan ja hoitamaan hedelmällisyyteen, synnytykseen ja seksuaalisuuteen liittyviä ongelmia, joita pohdimme monipuolisesti kolmipäiväisen koulutuksen aikana, myös länsimaisen lääketieteen näkökulmasta. Whitella on kaksi klinikkaa Lontoon Harley Streetillä: Naturechild ja Goodwood Clinic. Klinikoiden nettisivut löytyvät osoitteista www.naturechild.co.uk (hedelmällisyyteen ja raskauteen liittyvät asiat) ja www.goodwoodclinic.com (mm. miesten hedelmällisyyteen liittyvät asiat). Hoitofilosofia perustuu hienotunteisuuteen ja luottamuksellisuuteen.

Keväällä 2015 osallistuin Ruotsin Akupunktioliiton kokoukseen. Ruotsalaiset edistävät innokkaasti kiinalaisen lääketieteen tunnettuutta ja ovat hyvin siinä onnistuneetkin. Ruotsalaisille akupunktio on ihan tuttu juttu.Keväällä 2015 osallistuin Ruotsin Akupunktioliiton kokoukseen. Ruotsalaiset edistävät innokkaasti kiinalaisen lääketieteen tunnettuutta ja ovat hyvin siinä onnistuneetkin. Ruotsalaisille akupunktio on ihan tuttu juttu.Muutama vuosi sitten kävin allergian hoidon sekä selkäkipujen hoidon kursseilla, joilla opetuksesta vastasi Xuefei Wu. Hän on valmistunut kiinalaisen lääketieteen tohtoriksi Shanghain yliopistossa. Hänellä on vastaanotto Helsingissä. Suosittelen lämpimästi!

LÄNSIMAINEN LÄÄKETIEDE

Olen suorittanut LAMK:in sosiaali- ja terveysalan yksikössä länsimaisen lääketieteen perusteet I-III. Kokonaisuuteen sisältyivät seuraavat peruskurssit: sisätaudit, kirurgia, anestesiologia, mikrobiologia, pediatria, geriatria, kansanterveystiede, farmakologia, anatomia ja fysiologia 1, 2 ja 3 sekä Naistentaudit.

Joulukuussa 2014 suoritin hierojan ammattitutkinnon Lahden Hierojakoulussa eli olen myös Valviran rekisteriin kuuluva koulutettu hieroja,  erikoisammattitutkinnon osion aiheena oli nivelten liikkuvuus.

TAUSTAA

Alkujaan olen viestintäalan ammattilainen. Olen toiminut erilaisissa media-alan tehtävissä yli 20 vuotta, sanomalehdistä radioon. Tiedotusopin lisäksi opiskelin aikoinaan Tampereen yliopistossa kääntämistä ja tulkintaa. Minulla on myös mainosalan ammattitutkinto Markkinointi-instituutista.

Kiinalaisesta lääketieteestä kiinnostuin aikoinaan saatuani hyvää apua neuloista. Uutistoimittajan taustasta oli minulle opinnoissa paljon hyötyä. Syventyminen "kiinalaiseen" ajatteluun vaati minulta alussa vähän aivojumppaa, vaikka kamppailulajeja harrastaneena Qin käsite olikin minulle tuttu.

Perinteinen kiinalainen lääketiede on hyvin looginen ja käytännöllinen järjestelmä. Runollisen esitystavan ei kannata antaa hämätä: taustalla on raudanlujaa kokemusta ihmisruumiista ja sen toiminnoista. Uskon vakaasti, että kiinalainen ja länsimainen lääketiede voivat yhdessä auttaa ihmisiä elämään terveemmin ja tasapainoisemmin.

....................

Äitini oli britti, joten puhun englantia siinä missä suomeakin. Ruotsin kääntäminen ja tulkinta on minulle tuttua ja saksalla tulen toimeen.

......................

Olen FinnAcun hallituksen jäsen ja ACU-lehden päätoimittaja. Toimin myös qigong-ohjaajana ja haaveilen siitä päivästä, kun taas ehdin harrastaa aikidoa.

Olen ollut mukana perustamassa Päijät-Hämeen saattohoidon tukiyhdistystä.

 Nyt myös mikroneulaus! Lisätietoja löydät sivuston kohdalta Kauneus ja akupunktio